Házasulók

„Most szép vagyok, mert fejemen a konty,
játszadozom, mint vízben a ponty…”

 

A társulat fenti címmel jelzett produkciója valójában nem egy, hanem két fergetegesnek ígérkező színpadi játék, ami előadható egy szuszra, de a Borka asszony és György deák c. első, és a Kocsonya Mihály házassága c. második darab egymástól elválasztva is játszható.

A két komédiát nem csupán a rövidségük miatt, hanem azért is ajánlatos egy színházi est keretein belül műsorra tűzni, mert sok bennük a közös vonás. Mindegyik a XVIII. századi Magyarországon született. Szerzőik valójában ismeretlenek. Borka asszony és György deák kacagtató históriáját egy kézdivásárhelyi minorita kolostorban Kertso Cirják, Kocsonya Mihály házasságának felettébb kacifántos történetét Borss Dániel pálos szerzetes jegyezte le először maradandó módon, Sátoraljaújhelyen. A két miniatűr iskoladráma mindegyike bekerült a magyar drámairodalom gyöngyszemei közé. A színházak mégis ritkán, a hivatásos társulatok szinte egyáltalán nem tűzik műsorra egyiket sem.

A FERRUM újból felfedezte, felfrissítette, a mai kívánalmakhoz igazította az ősidők óta aktuális témákat, például az elvakult szerelmet és az érdekházasságot kigúnyoló remekléseket. Tette mindezt úgy, hogy a játék íve a könnyed, vénlánycsúfoló stílustól eljut a leleplező erejű társadalomszatíráig.

Nem titok viszont, hogy a Csokonai-díjas társulat a megszokott profiljától eltérve, elsősorban szórakoztatni szeretne a Házasulókkal. A gondűző törekvést megkönnyíti az eredeti művek bátor, szókimondó nyelvezete és a változatos események erotikus motívumokban bővelkedő megjelenítésének lehetősége.

 

Előadás megrendelhető!

A HÁZASULÓK – két rövid, egy műsor keretében, de akár egymástól függetlenül, teremben és szabad téren egyaránt előadható, 18. századi fergeteges magyar komédia.

I. rész:  BORKA ASSZONY ÉS GYÖRGY DEÁK. Játékidő: 25 perc.

II. rész: KOCSONYA MIHÁLY HÁZASSÁGA. Játékidő: 35 perc.

Játékidő összesen: 60 perc.

Játéktér-igény: minimum 30 négyzetméter.

Ára : 110.000 Ft  (Az előadás + a szereplők és a kellékek szállítási díja összesen)

Igény esetén fény- és hangtechnikát, plakátokat, műsorlapokat a FeSzT biztosít.

Meghívom az előadást! >>

Pillanatképek az előadásból:

 

Nézzen bele a darabba!

Hamarosan!